De Ziua internațională a drepturilor omului, deputații PAS comunică!

De Ziua internațională a drepturilor omului, deputații PAS comunică!

Cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor omului, astăzi, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a prezentat unele angajamente în domeniu, informează OFICIAL.

Deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Doina Gherman, s-a referit la un precedent, dar și la înregistrarea unei inițiative legislative.

„Din prima zi de guvernare a Maiei Sandu cu toții am simțit acea libertate – de a gândi și de a vorbi liber, iar știrea despre un Guvern în care istoric pentru prima oară în Republica Moldova au fost numeric cele mai multe femei a făcut înconjurul lumii. Am fost dați drept exemplu pentru foarte multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană. Astăzi voi înregistra o inițiativă legislativă, care va asigura ca toate femeile din țară, care au fost în concediul de îngrijire a copilului să beneficieze de ajustarea pensiei, indiferent de anul care s-au pensionat”, a spus parlamentara.

La rândul său, deputatul Radu Marian a comunicat: „Voi depune un amendament, astăzi, la Legea bugetului, prin care o să includ o linie separată de finanțare pentru studierea limbii române de către minoritățile etnice, în special – pentru funcționarii publici”.

Dan Perciun a vorbit despre persoanele cu nevoi speciale: „Noi ne angajăm, până în 2023, să majorăm ponderea cheltuielilor în PIB pentru persoanele cu dizabilități – până la 2%”.

Deputatul Oazu Nantoi a declarat: „Fracțiunea PAS se obligă să lupte, pe toate căile posibile, să se opună scenariului de federalizare a Republicii Moldova, impus de Federația Rusă, prin intermediul lui Igor Dodon. Fracțiunea PAS se obligă să utilizeze toate pârghiile parlamentare pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv în stânga Nistrului”.

Mihaela Conovali

Share