De ce unele decizii se iau la sediul Partidului Democrat? Răspunsul lui Pavel Filip!

De ce unele decizii se iau la sediul Partidului Democrat? Răspunsul lui Pavel Filip!

Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unui interviu la postul „Puterea a patra” de la N4, a vorbit despre nedumerirea mai multor persoane privind motivul hotărârilor luate la sediul Partidului Democrat, informează Oficial. 

„Este adevărat că noi consultăm, este adevărat că noi dezbatem împreună cu colegii de partid cele mai importante decizii, care mai apoi sunt aprobate de către Guvern sau chiar de către majoritatea parlamentară”, a precizat Filip.

În același timp, el s-a referit și la liderul Partidului Democrat – Vlad Plahotniuc. „În ultima perioadă de timp, în Republica Moldova avem parte de multă ipocrizie, pentru că văd declarații că, cum se poate ca un om care nu are funcție în stat ia decizii sau declară unele decizii, unele asumări cu care apoi vine Guvernul, vine Parlamentul. Este un lucru firesc, domnul Plahotniuc este președintele partidului de la guvernare. Ori atunci când mergem în campania electorală – merg formațiunile politice și politicienii, sau reprezentanții partidului, și le comunică oamenilor că vor schimba lucrurile în țară. Este evident că Partidul Democrat a făcut același lucru în campania electorală, după care să nu uităm că primul-ministru împreună cu cabinetul de miniștri a fost votat de Parlament, ori majoritatea parlamentară este a Partidului Democrat. Deci, Partidul Democrat a votat în funcție un ministru sau altul, sau în întregime Parlamentul, pentru că și-a asumat această responsabilitate. Ulterior, când vor merge în campania electorală, oamenii își vor pune întrebarea către Partidul Democrat: ce ați făcut, ați luat decizii corecte sau nu? Din punctul acesta de vedere mi se pare un lcuru firesc și nu înțeleg de unde atâta isterie și declarații că unele decizii se iau la sediul Partidului Democrat”, a conchis Filip.

Mihaela Rotari 

Share