De ce Fadei Nagacevschi nu a fost votat în funcția de viceprimar? Răspunsul lui Ion Ceban!

De ce Fadei Nagacevschi nu a fost votat în funcția de viceprimar? Răspunsul lui Ion Ceban!

Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar nu a fost susținută de mai mulți consilieri în CMC. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cel care l-a propus pe Nagacevschi în funcție, spune că a fost informat de către cei care s-au abținut sau au votat contra că, de fapt, ar fi vorba de conjunctură politică, informează OFICIAL.

„Am înaintat candidatura sa pentru aprecierile și competențele profesionale și manageriale în domeniul juridic, pe care le-a demonstrat în funcțiile deținute anterior. Sunt sigur că va face o bună echipă cu juriștii primăriei, cu care în ultima perioadă am reușit să întoarcem municipalității, terenuri, clădiri și încăperi care au fost anterior înstrăinate”, mai declară Ceban.

Potrivit regulamentului, adaugă Primarul, candidatura lui Fadei Nagacevschi va mai fi propusă o dată în cadrul Consiliului municipal Chișinău.

„Activitatea Primăriei Chișinău nu este despre declarații politice, despre dispute și divergențe, este despre oameni și despre viitorul prosper al acestui oraș, iar această responsabilitate și-a asumat-o și Fadei Nagacevschi alături de toți colegii”, se mai arată în declarația lui Ceban.

Pentru Nagacevschi au votat 23 de aleși locali, 21 din fracțiunea PSRM și 2 consilieri PCRM. Fracțiunea Platforma DA – s-a abținut (10 voturi), PAS și PL au votat împotrivă, reprezentanții PP „ȘOR”, Victor Bunescu, consilier neafiliat și Corneliu Pântea (PUN) s-au abținut.

Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar a fost depusă de Primarul Ceban la Biroul permanent. Potrivit primarului, Nagacevschi este un specialist competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău.

Mihaela Conovali

Share