Platforma DA: Dacă raportul nu va fi publicat, organizăm un protest amplu

Platforma DA: Dacă raportul nu va fi publicat, organizăm un protest amplu

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a organizat, astăzi, un flashmob în fața Băncii naționale a Moldovei (BNM), pentru a cere publicarea raportului Kroll-2, informează Oficial.

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a comunicat despre scopul flashmob-ului. „În vara anului 2017, am avut o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naționale și ne-a informat atunci că Kroll-2 va fi publicat în octombrie, doar că nu a precizat anul. Cu fiecare zi de întârziere a acestui raport, încrederea va fi tot mai joasă. Azi am venit să spunem franc și tranșant că nu uităm despre miliardul furat, acest lucru îl vom trage la răspundere. Dacă raportul nu va fi publicat, propun să organizăm un protest amplu”, a declarat Slusari.

Președintele Organizației de tineret a Platformei Demnitate și Adevăr – Tinerii DA, Dinu Plîngău, a vorbit despre cei cointeresați de publicarea raportului Kroll-2. „Copiii și nepoții voștri vor trebui să achite miliardele furate de altcineva. Fiecare dintre noi este foarte cointeresat de acest proces și a pătimit în urma acestui jaf. Avem tot dreptul să știm cine a furat, cum a furat și pentru ce plătim. Societatea noastră așteaptă schimbări enorme. Noi cerem în continuare publicarea raportului Kroll, ca întreaga noastră societate să fie informată cum decurge investigația”, a menționat el.

Prin urmare, liderul PPDA, Andrei Năstase, a vorbit despre importanța banilor din furtul miliardului. „V-ați pus vreodată ce ar însemna toate aceste miliarde pentru învățământul nostru, medicina, agricultura? Imaginați-vă că acele 25 de miliarde numai la pensii s-ar duce, am răsplăti generațiile trecute pentru toate eforturile pentru acest stat. Dacă am băga în securitate, am fi în mai mare siguranță. Iată unde ar fi putut să ajungă aceste miliarde, nu în buzunarele lor. Ei ne prostesc la televizoare, va invităm de fiecare dată să ieșim să protestăm și să ne manifestăm”, a precizat Năstase.

Flashmob-ul a continuat la sediul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, care, potrivit organizatorilor, „e complicele fraudelor”.

Un reprezentant al Procuraturii Generale, ieșit în fața manifestanților, a răspuns de ce acesta se amână și ce ar trebui să întreprindă pentru a afla data publicării. „Trebuie să vă adresați la Procuratura Generală, conform ordinului stabilit, să vă adresați printr-o solicitare. Există o ordine stabilită și veți primi răspunsurile în termenii cuveniți”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Share