Dacă Ion Ceban ajunge primar, va fi numit un viceprimar responsabil de relația cu suburbiile

Dacă Ion Ceban ajunge primar, va fi numit un viceprimar responsabil de relația cu suburbiile

Dacă va câștiga în turul II al alegerilor locale din Chișinău, candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, va desemna un viceprimar care va fi responsabil exclusiv de interacțiunea cu suburbiile.

Declarația a fost făcută de Ion Ceban în cadrul dezbaterii organizate de sine însuși, unde a fost invitat și candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, care nu s-a prezentat.

„Cred că, acel viceprimar responsabil direct de relația cu suburbiilor va fi ales cu suportul primarilor acestor suburbii. Nu exclud că poate fi și unul dintre primarii suburbiilor. Voi avea și consilieri care se va ocupa nemijlocit de relația cu suburbiile. De asemenea, va fi instituită o Direcție ce se va ocupa de parteneriatele publice private pentru a pune în valoare mai multe lucruri care pot fi făcute în comunitățile Chișinăului”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a promis, în cazul în care devine Primar, că reconstrucțiile capitale vor fi gestionate de Primarii suburbiilor, nu de o Direcție din Primărie.„Promit primarilor 2 lucruri: reconstrucțiile capitale nu vor fi gestionate de o Direcție din Primărie, dar de primar personal. Același lucru va fi și la reconstrucția drumurilor. Ne vom ocupa și de transport. Împreună cu Primarii, fără Direcția Transport, vom stabili rutele principale și orarul transportului public”, a mai spus Ion Ceban.

Dezbaterea a fost moderată de prezentatorul postului de televiziune TVC21, Gheorghe Gonța.

Mihaela Rotari

Share