Curtea de Apel a respins contestația lui Traian Băsescu. Iată ce spune avocatul ex-Președintelui României!

Curtea de Apel a respins contestația lui Traian Băsescu. Iată ce spune avocatul ex-Președintelui României!

O nouă ședință de judecată în procesul de judecată între ex-Președintele României, Traian Băsescu și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut loc astăzi, informează Oficial.

Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia lui Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei a ex-Preşedintelui României.

Reprezentantul Președintelui RM în instanța de judecată, Maxim Lebedinschi, a comunicat poziția sa cu privire la decizia instanței. „A fost demonstrat faptul că domnul Băsescu nu a comunicat autorităților că se afla sub urmărire penală. Din acest fapt a și fost emis decretul domnului Președinte și nu are la bază careva aspecte politice, ce se invocă”, a precizat el.

Avocatul fostului Președinte al României, Andrei Bivol, a vorbit despre încălcarea procedurii din partea Președinței RM. „A fost respins apelul nostru, în termen de o lună vom primi decizia motivată, pentru noi nu reprezintă nici o îngrijorare. Procedura de lege a fost încălcată de președintele Igor Dodon. Dodon, imediat ce a intrat în funcție, a cerut retragerea cetățeniei domnului Băsescu. Astfel, toată povestea aceasta că a existat o propunere motivată este o minciună și nu știu cum este înghițită de instanțele de judecată. Domnul Băsescu nu avea nici o obligație să informeze Președinția despre aflarea în urmărire penală. Să spui că s-a ascuns acest fapt este cel puțin neserios”, a conchis Bivol.

Mihaela Conovali

Share