Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârile Parlamentului cu privire la Domnica Manole și Boris Lupașcu

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârile Parlamentului cu privire la Domnica Manole și Boris Lupașcu

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a admis astăzi sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, informează OFICIAL.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârile Parlamentului menționate mai sus, conform cărora Legislativul, la 23 aprilie curent, a abrogat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de jucător al Curții și a numit un nou judecător – Boris Lupașcu.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării.

E de menționat că, în această dimineață, Boris Lupașcu a solicitat anularea actelor ce au stat la baza desemnării sale în funcția de judecător al Curții Constituționale, în legătură cu renunțarea benevolă de la mandatul încredințat.

 

Cristina Gurez

Share