Președintele Dodon a conferit distincții cu prilejul aniversării a 27-a a creării Poliției

Președintele Dodon a conferit distincții cu prilejul aniversării a 27-a a creării Poliției

Cu prilejul aniversării a 27-a a creării Poliției, Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a adresat angajaților și veteranilor acestei instituții cele mai sincere felicitări, informează Oficial.

Igor Dodon și-a exprimat recunoștința polițiștilor, „care au contribuit la dezvoltarea țării noastre ca stat de drept și au făcut față provocărilor timpului, manifestând fidelitate și credință la apărarea valorilor supreme – suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

„Consemnarea acestei sărbători are o conotație deosebită pentru întreaga noastră societate, întrucât, la constituirea și afirmarea statalității Republicii Moldova, un rol aparte îi revine anume Poliției, care, din momentul proclamării independenței, s-a aflat la straja ordinii publice și a securității vieții cetățenilor, promovând consecvent principiile unui stat de drept. Țin să Vă asigur că înțeleg specificul și dimensiunea sacrificiilor și eforturilor pe care le realizați zi de zi. Cunosc faptul că munca de polițist presupune abnegație și dragoste față de interesele naționale, disciplină și sacrificiu, dar și înalte calități morale. Astăzi, îi celebrăm pe toți acei care au îmbrățișat profesia de polițist, demonstrând responsabilitate, profesionalism și înalt devotament civic în îndeplinirea obligațiunilor de a preveni și combate acțiunile antisociale, de a proteja drepturile și libertățile fundamentale ale omului, proprietatea publică și cea privată. Nu în ultimul rând, privind cu respect în trecut, aducem un omagiu eroilor căzuți la datorie”, a precizat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a urat tuturor angajaților și veteranilor poliției, precum și familiilor lor, sănătate, fericire, împliniri personale și profesionale.

„Să aveți parte de multă putere, pentru a răspunde cu promptitudine și maximă eficiență în orice situație dificilă, întru binele poporului și prosperarea  Republicii  Moldova!  Cu această ocazie am conferit Ordinul „Ștefan cel Mare” Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, „Ordinul de Onoare” Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne și distincții de stat pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, merite în educarea tinerii generații în spiritul militaro-patriotic și contribuție la protecția socială a veteranilor”, a precizat șeful statului.

Mihaela Rotari

Share