Cu cine s-a văzut Ministrul Culturii Sergiu Prodan, în cadrul vizitei oficiale în Spania

Cu cine s-a văzut Ministrul Culturii Sergiu Prodan, în cadrul vizitei oficiale în Spania

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie curent, Ministrul Culturii Sergiu Prodan se află într-o vizită oficială în Spania, transmite OFICIAL.

 Astfel, potrivit unui comunicat de presă, pe data de 29 noiembrie 2021 Ministrul Culturii Sergiu Prodan a avut  o întrevedere cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) Zurab Pololikashvili.

Ministrul a menționat că una dintre prioritățile pentru 2022 este finalizarea Programului Național de dezvoltare „Turism 2030”, subliniind importanța  suportului acordat de OMT  pentru  dinamizarea procesului de finalizare a documentului.

Alte subiecte abordate au vizat: elaborarea unei noi legi a turismului, crearea unui concept privind înființarea unei academii în domeniul turismului sustenabil, dedicată tinerei generații, sub egida OMT.

Sergiu Prodan și-a exprimat gratitudinea Organizației Mondiale a Turismului pentru suportul în domeniul implementării  reformelor axate pe dezvoltarea turismului și pentru promovarea  Republicii Moldova ca destinație turistică, dar și pentru susținerea acordată împreună cu Guvernul Estoniei prin realizarea Proiectului ”Empoweriung Young Women: Sustainble Livelihoods thraough Tourism in Moldova”.

În aceeași zi Ministrul Culturii a avut și o întrevedere cu Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Regatul Spaniei în cadrul căreia au fost discutate subiecte  despre provocările pe care le întâmpină domeniul cultural și turistic național în Spania.

Sergiu Prodan urmează să aibă întrevederi cu alți oficiali al Regatului Spaniei.

262599224_134660475627123_1828247543535980414_n

Share