Cu ce, la concret, se va ocupa Centrul de triaj din Chișinău? Chicu declară!

Cu ce, la concret, se va ocupa Centrul de triaj din Chișinău? Chicu declară!

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul unei emisiuni televizate, a oferit mai multe detalii cu privire la Centrul de triaj de la Moldexpo.

„Acest centru nu este examinat ca spital, el este examinat ca centru de triaj. Aceasta este prima etapă, eu sper să nu ajungem la a doua ca să devină un spital adevărat. Acum este un centru de triaj, unde vor veni toate ambulanțele, care acum se duc și fac coadă la toate aceste instituții și stau cu orele, pentru că vine pacientul trebuie testat/internat și altele”, a spus Chicu, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Cred că deja de vineri dimineața va fi operațional. Este un centru de triaj acest spațiu, iar după ce vor fi preluate probele/testele, vor aștepta acolo cetățenii internați 7-10 ore până vin rezultatele, iar în funcție de rezultatele testului se determină mai departe ce se întâmplă cu cetățeanul respectiv – fie merge la o instituție medicală pentru internare, fie este transportat acasă. Acesta este sensul centrului de triaj”, a susținut Premierul.

Dacă va mai fi nevoie de deschis asemenea centre, Chicu a declarat că există spațiu sufficient – atât în Chișinău, cât și în întrega țară.

Mihaela Rotari

Share