Cu ce a greșit guvernul Chicu în gestionarea crizei pandemice? Răspunsul lui Andrei Năstase!

Cu ce a greșit guvernul Chicu în gestionarea crizei pandemice? Răspunsul lui Andrei Năstase!

„Guvernul Chicu nu doar a greșit, ci a fost total incapabil să gestioneze sectorul sănătății publice pe perioada acestei pandemii. Sunt infectați peste 1200 de medici și personal medical, un record absolut în lume!”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru psnews.ro.

„Nu mai spun că achizițiile de echipamente și alte lucruri necesare se fac în mod fraudulos și fără supravegherea instituțiilor abilitate, iar spitalele în continuare nu dispun de echipament medical corespunzător. În general,  s-a improvizat chiar din startul crizei sanitare, nu s-a pus deloc accent pe prevenție. Incompetență și lipsă de responsabilitate, acestea sunt cuvintele care caracterizează activitatea guvernului pe acest subiect, nu doar greșeală!”, a mai spus Năstase.

Totodată, politicianul a comunicat: „Guvernarea actuală poate să-și atribuie multe, dar și pentru cetățenii noștri și pentru UE este mai mult decât evident că în perioada guvernării Chicu – Dodon, Republica Moldova a degradat substanțial la capitolul reformării justiției. Ultimele modificări în legislație au fost operate în tăcere și obscuritate, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția. În această perioadă se află în desfășurare procesul preluării controlului asupra sistemului judecătoresc și re-subordonarea Procuraturii Generale. Toate dosarele de rezonanță, pornite în perioada august-septembrie 2019, sunt fie tergiversate, fie clasate, la indicația unor persoane din anturajele intime ale lui Plahotniuc și Dodon. Personaje penale din anturajul celor doi, indivizi implicați în diferite scheme criminale, se întorc în țară, sunt lăsați în libertate și încep din nou să participe la procesele politice”, a spus, în același interviu, liderul Platformei DA.

Mihaela Rotari

Share