Coronavirus. Igor Dodon, despre cheltuielile pentru fiecare pacient!

Coronavirus. Igor Dodon, despre cheltuielile pentru fiecare pacient!

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a informat societatea despre cheltuielile estimate ale unei zile a unui pacient în staționar și în terapia intensivă.

Președintele a spus, după ședința Centrului Unic de Comandă, că statul suportă cheltuieli de mii de lei pentru fiecare pacient, în contextul replicilor internauților privind procurarea poliței de asigurare medicală.

„Costul mediu al unei zile de tratament în staționar este de 2 255 lei, iar în terapie intensivă – 5 300 de lei. Pacienții stau nu o zi în spitale. Am văzut multe dezbateri dacă trebuie să procurăm polița sau nu. Toți care locuiesc în R. Moldova și regiunea transnistreană trebuie să dețină poliță, înafară de pensionari și copiii până la 18 ani. Cei angajați cu contract de muncă o achită prin impozite în fiecare lună. Marea majoritate achită mai mult. Sunt zeci de mii de persoane care au achitat polița, dar nu s-au folosit de ea ani la rând. Haideți să avem respect față de medici și să contribuim împreună”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a făcut apel către populație să nu iasă afară.

„Am văzut ieri prin Chișinău mulți oameni pe afară. Vreau să vă amintesc că avem 4 localități în carantină: satul Bălceana din Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă și satul Carahasani din Ștefan Vodă. 83 mii de persoane au fost în autoizolare la intrarea în țară sau care au fost supuși riscului. 19 mii au rămas în autoizolare. 5 117 persoane au fost vizitate de polițiști, restul telefonați”, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Share