Corman face lumină: Victor Ponta s-a folosit de “o aluzie neclară”

Corman face lumină: Victor Ponta s-a folosit de “o aluzie neclară”

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Corman, a explicat declarațiile unioniste ale candidatului Partidului Social Democrat (PSD) la Președinția României, spunând că Victor Ponta s-a folosit de “o aluzie neclară” pentru a atrage electoratul de dreapta, scrie Infoprut.ro.

“A făcut o aluzie așa neclară, pentru că are nevoie de votul de pe sectorul de dreapta. De fapt, el a făcut referire la o unitate a tuturor românilor, dar a lăsat loc de interpretari pentru a motiva o parte din electorat”, a declarat Corman într-o emisiune televizată din Republca Moldova.

Igor Corman este unul dintre liderii Partidului Democrat din Republica Moldova, cu care PSD a semnat un acord de colaborare la începutul lunii septembrie.

Afișele electorale ale PSD-ului în Republica Moldova promovează mesajul “Mândri că suntem europeni”, în timp ce în România apare mesajul “Mândri că suntem români”.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, 87,25% din respondenții din România vor Unirea, iar 52% din respondenții din Republica Moldova sunt favorabili Unirii.

Maria Roșca

 

Share