Coridorul rușinii pentru deputații PAS! Zeci de oameni au cerut încetarea abuzurilor împotriva protestatarilor

Coridorul rușinii pentru deputații PAS! Zeci de oameni au cerut încetarea abuzurilor împotriva protestatarilor

Zeci de oameni au protestat din nou, în această dimineață, în fața Parlamentului și au cerut demisia guvernării PAS. Protestatarii au creat un coridor al rușinii pentru deputații PAS și i-au acuzat de îngrădirea dreptului la libera exprimare și suprimarea protestelor. Oamenii au venit cu pancarte și fotografii, care ilustrează abuzurile poliției asupra protestatarilor. Niciunul dintre deputații PAS, care a trecut pe lângă protestatari, nu s-a oprit să discute cu oamenii.

Protestatarii adunați lângă parcarea Parlamentului au strigat mai multe lozinci împotriva guvernării, printre care „Maia Sandu decide, poliția și procuratura execută” și „Bâta, cagula și mascații – noul simbol al guvernării PAS”

Prezentă la flashmob, deputatul PCRM, Diana Caraman, a declarat că Republica Moldova, sub guvernarea Maiei Sandu, a devenit un stat polițienesc, iar drepturile și libertățile oamenilor sunt încălcate pe bandă rulantă.

„Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă arată că trăim într-un stat polițienesc. Guvernarea PAS are toată puterea în mâinile lor, dar, în loc să facă viață oamenilor mai bună, o înrăutățesc și mai mult și se îmbogățesc pe spatele oamenilor. Ei le închid gura oamenilor care îi critică și le îngrădesc dreptul la libera exprimare. Au venit la putere spunând că vor lupta împotriva regimului lui Plahotniuc, dar au devenit mai răi decât Plahotniuc”, a declarat Caraman.

La rândul său, consilierul municipal în Consiliul municipal Chișinău din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, a criticat nepăsarea și ignoranța deputaților PAS, care nu s-au obosit să coboare din mașinile lor scumpe, pentru a vorbi cu protestatarii.

„Mașinile scumpe ale deputaților PAS trebuie confiscate, vândute, iar banii oferiți pensionarilor pentru a plăti gazul și curentul electric. Reprezentanții acestei guvernări uzurpatoare se teme să iasă și să vorbească cu oamenii. Ei stau în birourile lor încălzite și iluminate și ne spun să nu aprindem lumina, să nu mâncăm. În curând, guvernarea PAS ne va spune să nu respirăm”, a declarat Burgudji.

Prezent și el la flashmob, secretarul fracțiunii Partidului „ȘOR” din Parlament, Iurie Kuznețov, i-a acuzat pe deputații PAS că i-au adus pe oameni în pragul sărăciei și s-au îmbogățit pe spatele poporului.

„Spînu ne spune să facem economie de energie electrică, dar porțile din parcarea Parlamentului se deschid și se închid de fiecare dată când intră sau ies mașinile în parcare. Și aceste porți nu se deschid manual, ci automat, fiind folosită de fiecare dată energie electrică. Noi nu spunem că nu ar trebui să economisim, însă noi și așa economism toată viața. Cât să mai economism? Singura soluție pentru a scăpa de crize și sărăcie este demisia actualei guvernări și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate”, a declarat Kuznețov.

Share