Constantin Codreanu: „PSRM încearcă să ne scoată din cursă”

Partidul Unității Naționale (PUN) a organizat o conferință de presă cu tema „Socialiștii forțează excluderea din cursa electorală a candidatului Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu”, informează Oficial.

Candidatul PUN la primăria municipiului Chișinău, Constantin Codreanu, a comunicat despre unele presiuni în adresa sa.

„PSRM încearcă să ne scoată din cursă, astfel în ultimele zile creștem în sondaje și se încearcă să fie puse presiuni. Am o sesizare trimisă de PSRM către Consiliul Electoral de Circumscripție, în care sunt invocate abaterile electorale cu referire la postările de pe Facebook. Aici sunt invocate pozele cu Președintele României, poze de la o întâlnire cu domnul din SUA, deci aceste argumente sunt invocate de PSRM pentru a spune că am încălcat legislația electorală”, a precizat el.

Prin urmare, Codreanu a vorbit despre avertismentul din partea CEC-ului. „Socialiștii manipulează și e păcat că sunt ajutați de cei de la CEC. Nu există nici un temei juridic pentru această contestație. CEC a ales să ne transmită un avertisment în acest sens, chiar dacă nu există nici un temei juridic. După avertismentul pe care mi l-au dat, cei de la CEC au trimis către instanță această sesizare. Este o ilegalitate, dat fiind faptul că nu ai cum să fii pedepsit. Plahotniuc și Dodon s-au trezit a fi amenințați, astfel pe ultima sută de metri pun presiune asupra alegătorilor și încearcă să inducă această stare”, a declarat el.

Totodată, purtătorul de cuvânt al candidatului PUN la primăria Chișinău, Vlad Țurcanu, a vorbit despre unele ilegalități a candidatului PSRM la primăria mun. Chișinău. „PSRM a ales să-și facă publicitate stradală, astfel după niște calcule reiese clar că socialiștii au subestimat mult prețul pe care l-au plătit pentru publicitatea lor pe stradă”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share