Consiliul Politic Național al PLDM dorește urgentarea încheierii unui acord privind crearea blocului comun al forțelor de dreapta pro-europene

Consiliul Politic Național al PLDM dorește urgentarea încheierii unui acord privind crearea blocului comun al forțelor de dreapta pro-europene

Consiliul Politic Național al PLDM s-a întrunit în ședință la 4 noiembrie curent și a adoptat o declarație privind poziția curentă, dar și acțiunile ulterioare, informează Oficial
Consiliul Național Politic al PLDM DECLARĂ:
„Constatăm cu îngrijorare că, în disperarea de a se menține la putere, actuala guvernare sfidează în mod deliberat atenționările societății civile, ale partenerilor de dezvoltare, ale experților naționali și internaționali, recomandările Comisiei de la Veneția privind derapajele antidemocratice și înrăutățirea situației social-politice și economice.
Așa-zisa stabilitate, la care face trimitere guvernarea, nu este decât mimarea, sfidarea și profanarea valorilor democratice și a statului de drept și, în consecință, adâncirea crizei social-politice. Instituțiile statului rămân în continuare ostatice ale regimului, justiția slujește guvernarea, exodul populației ia proporții uriașe, iar oamenii rămași supraviețuiesc la limita sărăciei.
Declarațiile guvernării privind adeziunea la cursul pro-european al Republicii Moldova sunt sterile, nu au acoperirea unor reforme reale în folosul cetățenilor și urmăresc doar intenția de a obține finanțare externă. În realitate, guvernarea care a uzurpat puterea continuă acțiunile de distrugere sistemică a partidelor de opoziție, de epurare a funcționarilor publici incomozi și de corupere sau persecutare a aleșilor locali neloali puterii.
Noua lege electorală, modul de organizare a circumscripțiilor, limitarea reprezentativității Diasporei și a cetățenilor din stânga Nistrului în procesul de alegeri vădește clar înțelegerea dintre PD și PSRM de a crea bariere partidelor de opoziție și a frauda masiv viitoarele alegeri.
În aceste condiții, PLDM își reiterează apelul la unitatea tuturor forțelor pro-europene de opoziție și îndeamnă formațiunile de dreapta de a participa într-un bloc comun la viitoarele alegeri parlamentare, în baza unor liste deschise, create exclusiv pe principiul meritocrației, integrității și onestității. PLDM se pronunță principial împotriva oricăror partajări politice pre- și post-electorale.
Conștientizând rolul PLDM în coagularea forțelor de opoziție pro-europeană, CPN pledează pentru întreprinderea unor acțiuni eficiente de finalizare a procesului de reformare a partidului, de demarare a competiției pentru identificarea celor mai buni și integri candidați pentru lista comună și pe circumscripții, de urgentare a încheierii unui acord de principiu privind crearea blocului comun al forțelor de dreapta pro-europene”.
Doina Secrieru 
Share