Consiliul Politic Național al Platformei DA: Alianța cu PAS presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune

Consiliul Politic Național al Platformei DA: Alianța cu PAS presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune

Platforma „Demnitate și Adevăr” (PDA) susține, în totalitate, ideea creării unei alianțe antioligarhice, democratice și proeuropene cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la viitoarele alegeri parlamentare, transmite Oficial.

În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului, care a avut loc la 4 noiembrie curent, PDA a aprobat, cu unanimitate de voturi ale celor prezenți, eforturile de a consolida structurile teritoriale ale partidului, de aderare a formațiunii la Familia Politică Popular-Europeană și de unificare a opoziției antioligarhice și democratice în perspectiva alegerilor parlamentare, locale și prezidențiale viitoare.

De asemenea, Consiliul Politic al PDA a reiterat că „unul din imperativele fundamentale ale formațiunii rămâne a fi consolidarea societății în vederea eliberării statului din captivitate, democratizarea și modernizarea Moldovei, edificarea unui stat de drept cu o economie funcțională în interesul cetățeanului”.

De asemenea, a fost reiterată și deschiderea față de un dialog eficient cu societatea civilă.

„Alianța cu PAS presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune și înaintarea candidaților comuni pe circumscripții (în eventualitatea rămânerii în vigoare a sistemului electoral mixt și participării la scrutin)”.

În cadrul ședinței Consiliului au fost operate remanieri în cadrul Biroului Politic Permanent și Comisiei de Etică și Arbitraj.

Doina Secrieru

Share