Consiliul Politic al PPRM: „A venit timpul când cetățenii trebuie să-i dea acestei clase politice o lecție de răsplată pentru promisiunile nerealizate”

Consiliul Politic al PPRM: „A venit timpul când cetățenii trebuie să-i dea acestei clase politice o lecție de răsplată pentru promisiunile nerealizate”

Membrii Consiliului Politic al Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) s-au întrunit într-o ultimă şedinţă din acest an, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat al PPRM, raportul de bază a fost prezentat de Alexandru Oleinic, Preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova, care a  menționat că în 2017 formaţiunea pe care o conduce a continuat să parcurgă un amplu proces de reconfirmare  ca forţă politică distinctă pe eșichierul naţional.

„A fost un an complicat și anevoios pentru noi, pentru realizarea sarcinilor preconizate, dar  am demonstart că sîntem capabili să ne mobilizăm și să arătăm tuturor, că intenția și ambiția noastră de a deveni o forță cu adevărat populară, capabilă să devină o alternativă actualei guvernări este reala”, a declarat el.

Liderul PPRM a ţinut să atragă atenţia că „un şi de  obiective importante din programul  partidului au fost preluate de guvernare şi chiar implementate, aceasta din urmă îndrăznind să şi le asume în exclusivitate”.  „Este vorba de alegerea Președintelui țării direct de popor, adoptarea votului mixt  pentru  alegerile parlamentare, alte proiecte politice”, notează sursa.

„Situația politică la care s-a ajuns în Republica Moldova este caracterizată  printr-un regretabil proces de discreditare a elitei politice moldovenești, prin divizarea tot mai pronunțată a societății și prin sărăcirea populației, a declarat Alexandru Oleinic, adăugând că „a venit timpul cînd  cetățenii trebuie să-i dea acestei clase politice o lecție de răsplată pentru promisiunile nerealizate și să-i voteze pe cei de încredere, care întradevăr au dorinţa şi capacitatea de a schimba lucrurile în ţara în care doresc să trăiască”.

Potrivit spuselor sale, de aceea, „echipa Mărului, trebuie să fie cît mai aproape de oameni, să le asculte opiniile și soluțiile, să știe în ce țară doresc ei să trăiască – în una coruptă și săracă sau în una bogată și prosperă”.

„În acest scop echipa PPRM își propune modificarea Programuului Partidului, prin ajustarea prevederilor lui la contextul politic actual, cît și identificarea unui program de dezvoltare a țării noastre sub genericul „Credem în Moldova”. Un  Program, care va readuce încrederea cetăţenilor în Republica Moldova, în instituţiile statului, în viitorul european al Moldovei. Un  program de refacere a Republicii Moldova în plan moral şi spiritual prin repunerea în valoare a tradiţiilor culturale şi educaţionale si care sa  ofere  mai multe oportunităţi fiecărui cetăţean la educaţie, sănătate, locuri de muncă  și afaceri”, a mai declarat el.

Doina Secrieru

Share