Consilierul lui Chicu: „Fiecare cursă aeriană din focarele europene aduce acasă COVID-19. Fiecare”

Consilierul lui Chicu: „Fiecare cursă aeriană din focarele europene aduce acasă COVID-19. Fiecare”

Consilierul Prim-ministrului țării, Vitalie Dragancea, a venit cu o reacție pentru „cei care zilnic atacă prin live-uri, postări, conferințe și emisiuni. Cei care vor să lase impresia că știu totul”, transmite OFICIAL.

În primul rând, Vitalie Dragancea afirmă că pierderi vor fi. „Inevitabil. Mari. Dea Domnul mai mult pe partea economică. Șomajul va crește. Vor scădea importurile. Se vor reduce exporturile. Consumul se va reduce. Cafenele, baruri, restaurante, pensiuni – alte servicii ne-esențiale vor fi lovite dur. Multe vor dispărea. Presiunea pe sistemul de sănătate va crește. Și presiunea pe buget. Epidemia e perioada când veniturile scad dramatic, iar cheltuielile cresc și mai dramatic. Mulți oameni care au activat în HoReCa va trebui să se re-califice în ingineri sau muncitori calificați în construcția drumurilor. Salariile nu vor fi mai mici. Or să învețe să monteze rețele electrice, sau informaționale. Or pot învăța informatica”, scrie Vitalie Dragancea pe o rețea de socializare.

De asemenea, consilierul Premierului scrie că fiecare cursă aeriană din focarele europene aduce acasă COVID-19. „Fiecare. Oamenii nu respectă autoizolarea și seamănă virusul prin localități”. În al treilea rând, Guvernul a moștenit deficiențe administrative plantate de-a lungul anilor și acum, cu aceste deficiențe, administrează o situație epidemiologică complicată. „Cine vrea să înțeleagă pe cât de impredictibil și periculos e COVID-19 – vedeți evoluțiile în SUA, Germania, Italia, Franța. Epidemia nu este ceva ce poți preveni. Și nu o poți planifica. E nevoie să înveți și să cunoști virusul într-atât, încât să găsești soluția potrivită pentru stăvilirea răspândirii lui. Între timp organizând și menținând procese care tratează și salvează oamenii”, scrie Dragancea.

Și în final, pentru cei care varsă zilnic negativ, Vitalie Dragancea afirmă că idee nu au cum se combate epidemia. „Ei sunt egoiști. Și sunt interesați doar de obiectivele lor egoiste. Ei caută profit personal. Respectul declarat de ei pentru personalul medical, or pentru polițiști, or pentru salvatori este fals. Pentru că un egoist nu respectă pe nimeni. Societatea și economia își vor reveni. Dar egoiștii nu vor contribui la asta. Egoiștii vor rămâne concentrați dânșii. Ei au fost și vor rămâne o problemă societății. Egoismul nu poate fi soluție”, scrie Vitalie Dragancea.

Cristina Parfeni

Share