Consilier din CMC: „Se pregătește cea mai mare risipă de terenuri în mun. Chișinău”

Consilier din CMC: „Se pregătește cea mai mare risipă de terenuri în mun. Chișinău”

Consilierul liberal din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, susține că se pregătește cea mai mare risipă de terenuri în mun. Chișinău, informează OFICIAL.

„Mai exact, se scot la vânzare pe timp de criză peste 19 ha de teren din intravilanul municipiului Chișinău, în special 15 ha din sectorul Ciocana pentru construcția de blocuri. Fără a avea un plan urbanistic de detaliu, unde să fie prevăzut cine va construi inafară de blocuri: grădinițe, școli, drumuri, rețele de apeduct, rețele de transport public, parcuri, etc. Aceste terenuri sunt pur și simplu vândute și nici măcar nu cu drept de proprietate, dar cu drept de superficie, adică li se diminuează suma din start, pentru ca să fie risipite la prețuri diminuate, care și așa în condiții de criză în care ne aflăm, nu vor fi prea mari”, spune liberalul.

În același timp, el a ținut să adauge: „În deosebi atrage atenția subiectul 4, punctului 5 de pe ordinea de zi a ședinței CMC din 23.07.2020, unde sunt propuse la licitație cu drept de superficie 15 ha de pământ ( așa numitul Budești2) acestea se află compact la ieșirea din oraș spre Colonița, practic o jumătate din sectorul Ciocana, mai așteaptă să apară tot la licitație încă 6 ha in preajma Megapolis. Toate aceste acțiuni ne duc cu gândul că deja cumpărător există pentru toate aceste zeci de ha și s-a bătut palma cu acesta, iar acum nu a rămas decât să se facă procedurile de transfer de bunuri imobiliare. Este clar pentru oricine, nu poți vinde teren cu zecile de hectare fără să știi clar ce vrei să construești, cum va arăta și cine e responsabil de rețele și clădiri de menire socială, ori aici nu avem garanția nici măcar, că cel care va câștiga licitația va construi ceva sau va aștepta timpuri mai bune și va revinde cu prețuri mult mai mari de cât acum. În concluzie fracțiunea PL din CMC condamnă asemenea abordări de administrare a bunurilor publice. Este total împotriva risipirii terenurilor municipale în condiții obscure, neclare și dubioase și va cere excluderea de pe ordinea de zi a acestor proiecte”, a conchis, pe Facebook, consilierul Partidului Liberal.

115913143_1624215824405305_2139413836277428062_n

Mihaela Rotari

Share