„Congresul Civic” susține că „i-a trezit” pe socialiști

„Congresul Civic” susține că „i-a trezit” pe socialiști

„Congresul Civic” susține că abia în urma lor „s-a trezit din letargia sărbătorilor și opoziția parlamentară”. „Partidul Socialiștilor, care a acces în Parlament în componența unui bloc cu PCRM, s-a trezit din letargia sărbătorilor și a lansat o declarație cu privire la problema tarifelor, problemă discutată deja de câteva zile de către „Congres” în cadrul ședințelor sale de partid și în majoritatea mass-media”, se arată într-o postare pe pagina oficială a „Congresului Civic” de pe Facebook, informează OFICIAL cu referire la www.tribuna.md.

Socialiștii, potrivit „Congresului”, „utilizează în declarația lor ideile care au răsunat cu câteva zile mai devreme în declarațiile „Congresului Civic” („tarife incompatibile cu viața”); și înaintează solicitări care plagiază declarațiile de program ale „Congresului”: „să îngheţe creşterea tarifelor” (la fel ca în Legea cu privire la Viață, propusă de „Congresul Civic”) și introducerea cotei zero pentru venitul reinvestit (la fel ca în pachetul de stimulente extraordinare pentru producători, propus de „Congres”)”.

„Bucură faptul că o formațiune parlamentară a apreciat asta și așteptăm, inclusiv, răspunsul acesteia față de invitația de ieri către cetățeni și formațiuni cu privire la pregătirea de proteste”, se arată în postarea Partidului Acțiunii Comune.

„Congresul Civic” salută elaborarea de către Blocul comuniștilor și socialiștilor, aflat în opoziție, a pachetului de inițiative privind liberalizarea impozitării. În această revenire energică din letargia legislativă de bază sunt proiectele privind implementarea cotei zero la impozitul pe venitul reinvestit”, se arată în textul publicat de „Congresul Civic”.

Partidul Acțiunii Comune amintește că „anume aceste idei au fost înaintate în perioada campaniei electorale atât de actuala formațiune de guvernare, cât și de Partidul Comuniștilor, dar și de „Congresul Civic””:

„Pe 24 decembrie 2021, la ședința plenară a Comitetului republican al „Congresului Civic”, chestiunea privind introducerea cât mai rapidă a acestor inițiative a fost numită drept cel mai urgent și important stimulent pentru lansarea creșterii economice. Cota zero pentru venitul reinvestit în corelare cu politica de conectare a zonelor de liber schimb ale UE și CSI, conform planului „Congresului Civic”, constituie condiția prealabilă de bază pentru atragerea investițiilor interne și externe, crearea unui fundament previzibil și durabil pentru dezvoltarea economiei în Moldova”.

„În condițiile ENERGOMORULUI doar stimulentele constructive, precum cota zero la venitul reinvestit, sunt capabile să păstreze și, posibil, să extindă anagajarea în câmpul muncii, să fie o sursă pentru creșterea salariilor, adică un instrument anticriză clar și eficient”, mai afirmă „Congresul Civic”.

Share