Congresul AUR: O nouă conducere și priorități stabilite pentru următorii ani!

Congresul AUR: O nouă conducere și priorități stabilite pentru următorii ani!

Congresul extraordinar al partidului politic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a avut loc la 10 septembrie curent. Formațiunea și-a schimbat întreaga conducere, informează OFICIAL.

Pe ordinea de zi a Congresului au figurat: audierea Raportului de activitate a președintelui și alegerea organelor de conducere ale partidului. Congresul s-a desfășurat în format mixt (fizic și on-line), fiind prezenți în sala Congresului, ca delegați, deputați și senatori originari din Basarabia aleși în Parlamentul României pe listele Alianței pentru Unirea Românilor de la București.

Delegații la Congres au decis în unanimitate alegerea lui Boris Volosatîi în funcția de președinte al partidului, precum și a patru vicepreședinți în persoana domnilor Valeriu Munteanu, Vadim Vacarciuc, Constantin Ungureanu și Constantin Codreanu.

De asemenea, Congresul a ales noua componență a Biroului Național și a Consiliului Național de conducere.

În moțiunea prezentată Congresului, președintele nou-ales al Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova a trasat prioritățile formațiunii pentru perioada următoare: construcția de partid și impulsionarea activității structurilor partidului în teritoriu, contribuția AUR la edificarea unei platforme politice unioniste în Republica Moldova, racordarea activității AUR din Republica Moldova la agenda AUR din România și pregătirea pentru toate tipurile de alegeri din Republica Moldova.

Boris Volosatîi a subliniat, în discursul său: „Fiind conștienți că aflarea la putere erodează, considerăm că doar prin crearea unui front unic unionist care va accede în Parlamentul de la Chișinău va putea fi continuat parcursul proeuropean, dar și asigurată realizarea idealului național de Reîntregire a Țării, iar AUR trebuie să constituie, pe de o parte, o alternativă viguroasă la această guvernare și, pe de altă parte, să împiedice orice revanșă politică a grupărilor proimperiale și antiromânești de stânga.”

Amintim că, fostul președinte al AUR – Vlad Bilețchi, și-a prezentat demisia din funcție la începutul anului curent.

Share