Conducerea țării a participat la funeraliile primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur

Conducerea țării a participat la funeraliile primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur

Prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu președinta țării Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, miniștri, parlamentari, reprezentanți ai corpului diplomatic și sute de cetățeni au participat la ceremonia funerară a primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

La funeraliile de stat, desfășurate la Palatul Republicii, președinta Maia Sandru a vorbit despre contribuția adusă de președintele Mircea Snegur la consolidarea statului nostru, menționând că, într-un context complicat, primul președinte și-a asumat misiunea de a transforma în realitate dorința oamenilor de a trăi liber și de a-și afirma identitatea națională prin limba română și revenire la tricolor.

„Trăiască Moldova independentă – sunt cuvintele rostite de Mircea Snegur, care au transmis întregii omeniri dorința poporului nostru de a așeza Republica Moldova pe harta lumii libere. Datoria noastră este să continuăm pe această cale, deschisă de primul nostru președinte care, însuflețit de dragostea de neam, ne-a adus la renaștere națională, suveranitate și independență”, a spus președinta Maia Sandu.

La rândul său, prim-ministrul Dorin Recean a remarcat rolul președintelui Mircea Snegur în dezvoltarea și evoluția Republicii Moldova ca stat independent: „Președintele Mircea Snegur a avut curajul și și-a asumat responsabilitatea să ne creeze oportunitatea construirii unui stat independent, puternic și prosper. Nu poți avea o moștenire mai bogată sau mai mare. Cred că ne dorește optimism și determinare”, a conchis oficialul.

Totodată, cetățenii țării noastre continuă să lase mesaje în Cartea de Condoleanțe electronică lansată astăzi de Guvern, în care exprimă compasiunea, recunoștința sau împărtășesc gânduri și amintiri valoroase legate de mandatul primului Președinte al Republicii Moldova. Mesajele scrise sunt recepționate atât din țară cât și de peste hotarele republicii.

Prin decret prezidențial, ziua de 16 septembrie 2023 a fost declarată zi de doliu național.

Share