CEC a înregistrat primul bloc electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023

CEC a înregistrat primul bloc electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023

Comisia Electorală Centrală a înregistrat, astăzi, Blocul electoral „Ruslan Codreanu” pentru participare la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Acesta este constituit de către Partidul Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova” și Partidul Politic „Puterea Oamenilor”.

Totodată, CEC a înregistrat și simbolul electoral al blocului pentru participarea la acest scrutin, care reprezintă denumirea blocului cu litere majuscule „RUSLAN CODREANU”, inserate într-un cerc.

Modalitatea de reprezentare a blocului electoral, procedura de desemnare a candidaților, modul și procedura de repartizare a alocațiilor de la bugetul de stat, precum și alte prevederi privind particularitățile de participare a Blocului electoral „Ruslan Codreanu” la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 sunt stabilite în Acordul de constituire a acestuia din 10 septembrie 2023.

Partidele din componența blocului electoral nu vor putea desemna independent candidați în una sau mai multe circumscripții electorale la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Toate informațiile privind alegerile locale generale din 2023 sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

Share