Conducerea și susținătorii Partidului „ȘOR” au ieșit în stradă în sprijinul Zilei Victoriei

Conducerea și susținătorii Partidului „ȘOR” au ieșit în stradă în sprijinul Zilei Victoriei

Conducerea, membrii și susținătorii Partidului „ȘOR” participă la Marșul în sprijinul zilei “Zilei Victoriei”, marcată, în fiecare an, pe data de 9 mai.

Acțiunea “Pentru o moștenire luminoasă. Pentru Ziua Biruinței!” are loc în contextul inițiativei PAS de a anula sărbătoarea, sub pretextul că „a fost instituită de URSS pentru a-și atribui un rol primordial în victoria asupra nazismului”, și a fost organizata la inițitivă partidului “Renaștere”. La rândul sau Partidul “Șor” a luat decizia sa se alăture acestui marș – miting.

Mii de oameni – tineri, adulți și persoane în etate au pornit în marș de la Gara Feroviară spre Academia de Științe a Moldovei aclamând: „Victorie!”, “Nu vom permite renașterea fascismului!”,” Victoria noastră – în inimile noastre!”, „Noi suntem moștenitorii Victoriei!”, „Ținem minte – ne mândrim”,” Mulțumim celora care ne-au dăruit Victoria!”, „9 mai – Ziua Victoriei!”.
Manifestanții poartă fotografii ale rudelor care au decedat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.
Proiectul legislativ care prevede anularea “Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuţi pentru independența Patriei” a fost înregistrat în Parlament la finele lunii mai. În locul acesteia, PAS propune sărbătorirea, pe 8 mai, a “Zilei comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

În cel de-al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 60 de milioane de oameni. Țările din componența Uniunii Sovietice au pierdut cei mai mulți militari și civili – în jur de 27 de milioane. De asemenea, în război au decedat mulți cetățeni ai Chinei, Poloniei, Indoneziei și Indiei.

Amintim că, în ajunul alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a promis că „Ziua Victoriei” nu va fi anulată.

“În calitate de președinte nu voi permite nimănui să vă încalce drepturile. Oamenii vor putea să marcheze sărbătorile, inclusiv 9 mai. Este dreptul Dumneavoastră, și nimeni nu poate să vi-l anuleze”, a declarat Maia Sandu în campania electorală.

Share