Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, despre următorul protest

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, despre următorul protest

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM va organiza o acțiune de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova, informează Oficial.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a oferit mai multe detalii cu privire la cerințele Mișcării.

„Comitetul Mișcării de Rezistență Națională este profund îngrijorat de faptul că regimul oligarhic întârzie să implementeze revendicările populare înaintate de către cetățeni în cadrul manifestației de amploare din data de 1 iulie curent și anume: Confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional, demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale ce au dus la invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, revendicări ce se regăsesc în Rezoluția votată în unanimitate de zecile de mii de participanți”, a precizat el.

Prin urmare, Năstase a comunicat și alte revendicări ale manifestanților. „De asemenea, considerăm inadecvată și rușinoasă reacția Parlamentului și Guvernului asupra Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie curent, adoptată cu o majoritate largă a celor cinci grupuri parlamentare din legislativul european. De asemenea, legislativul european statuează că „o condiție prealabilă pentru acordarea asistenței macrofinanciare este ca țara beneficiară să respecte mecanismele democratice reale, printre care un sistem parlamentar pluripartit, și statul de drept, și să garanteze respectarea drepturilor omului; invită autoritățile să urmeze integral recomandările OSCE/ODIHR și ale Comisiei de la Veneția cu privire la reforma electorală; îndeamnă la eforturi susținute pentru a recupera fondurile furate și a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției, indiferent de apartenența lor politică”, a declarat Năstase.

În acest fel, politicianul a vorbit despre acțiunea de protest. „Având în vedere cele expuse, informăm opinia publică națională și internațională, mijloacele de informare în masă, că la proxima ședință a Parlamentului, pe care o așteptăm să se producă pe 19 iulie, începând cu ora 10.00, organizăm o acțiune de protest în fața instituției în cauză, cu scopul determinării Legislativului să îndeplinească revendicările ce țin de competența sa cuprinse în cele două Rezoluții”, a menționat el.

Mihaela Conovali

Share