Chiril Moțpan: Amintiri emoționante… Pe 4 octombrie 2015, în ziua Marii Adunări Naționale, chemam legiuitorii să se alăture revendicărilor cetățenilor

Chiril Moțpan: Amintiri emoționante… Pe 4 octombrie 2015, în ziua Marii Adunări Naționale, chemam legiuitorii să se alăture revendicărilor cetățenilor

Fruntași ai Platformei Demnitate și Adevăr (DA) au publicat astăzi imagini de 7 ani în urmă – din ziua de 4 octombrie 2015, și și-au amintit de acțiunile de protest din acea perioadă, informează OFICIAL.

Andrei Năstase, președinte fondator al formațiunii, a scris:

„Instantaneu: 4 Octombrie 2015. Parte a istoriei recente, dată uitării și uitată premeditat. Le mulțumesc tuturor celor care au scris-o pentru înțelepciunea demonstrată atunci și mereu alături. Vă îmbrățișez!”, adăugând ulterior într-un comentariu pe Facebook: „PS: Ai fost și tu acolo? Dar pe 6 Septembrie 2015? Pe 13 Septembrie 2015? În 29 Noiembrie, același an? În Ianuarie 2016? Ați fost și voi, nu-i așa? Da, știu. Aproape toți am fost. Unii dintre cei care nu au fost „sunt” acum, la fel ca și atunci…La Putere!”

Totodată, Chiril Moțpan, vicepreședinte al Platformei, a notat pe aceeași rețea de socializare:

„Amintiri emoționante… Pe 4 octombrie 2015, în ziua Marii Adunări Naționale, chemam legiuitorii să se alăture aspirațiilor și revendicărilor cetățenilor, să deschidă larg ușile parlamentului pentru a se alătura poporului venit să-și ia Țara și demnitatea înapoi.

Sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au protestat continuu de la începutul anului 2015, cerând restituirea miliardelor furate, scoaterea statului din captivitate. Sfidarea revendicărilor populare legitime s-a soldat cu apariţia ORAȘULUI DEMNITĂȚII ȘI ADEVĂRULUI din Piața Marii Adunări Naționale, ca simbol al rezistenţei şi determinării cetățenilor de a elibera ţara de oligarhia coruptă.

Cine ar fi crezut că hoții și criminalii ordinari, împotriva cărora manifestam atunci, au să ajungă să se identifice, în 2022, cu poporul pe care l-au jefuit fără simțire? Iar lipsa de reacţie adecvată a guvernanților este descalificantă. Ca și încrengătura dintre interesele unor exponenți ai actualei puteri cu ale celor ai lumii interlope. Grimasele istoriei…”

Share