MEI: Chiril Gaburici a patrulat, în această noapte, mai multe trasee din țară

MEI: Chiril Gaburici a patrulat, în această noapte, mai multe trasee din țară

Ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, a patrulat în această noapte mai multe trasee din țară, pentru a se convinge că drumurile sunt curățate și că participanții la trafic sunt în siguranță. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, informează OFICIAL.

Potrivit lui Gaburici, pe unele sectoare de drum circulația a fost mai dificilă printre care, R30 Anenii Noi – Căușeni -Ștefan Vodă – frontiera cu Ucraina – Troița Nouă, R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești și restricționat accesul pentru camioane în direcția Chișinău, pe traseul Hîncești-Chișinău.

În această noapte pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate – 256 utilaje speciale, 798 material antiderapant și 268 muncitori rutieri.

La moment, aplicația privind starea drumurilor publice poate fi accesată pe Telegram, contul – ASD Trafic. În scurt timp, aplicația va fi extinsă și pe alte platforme. Harta drumurilor Republicii Moldova și zonele de responsabilitate ale întreprinderilor S.A. Drumuri, divizate în sectoare, poate fi accesată AICI.

De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

Mihaela Rotari 

Share