Chicu: Slujitorii bisericilor nu manifestă respect și înțelegere față de medicii noștri

Chicu: Slujitorii bisericilor nu manifestă respect și înțelegere față de medicii noștri

Ieri, 1 062 lăcașe sfinte au fost supravegheate de Poliție. 375 dintre ele au desfășurat slujbele în interior, 382 s-au conformat regulilor și au desfășurat slujbele în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără participarea oamenilor sau nu le-au petrecut deloc. Despre aceasta a informat Premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă.
Ion Chicu a făcut și o atenționare preoților.„Cei care nu s-au conformat regulilor au o totală lipsă de responsabilitate. Vom discuta pașii următori în acest sens. Remarc că slujitorii bisericilor nu manifestă respect și înțelegere față de medicii noștri, care luptă și repară erorile societății. Sper că nimeni dintre acei preoți care au oficiat slujbe să nu se infecteze și să vină la instituțiile medicale. Medicii îi vor trata nu cu lingurița și alte mijloace, dar așa cum este necesar”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul a informat că transportul public și cel interurban activează după un regim special, anume pentru cei care merg la muncă și seara se întorc acasă.

Totodată, Ion Chicu a vorbit și despre unele decizii ale autorităților locale care depășesc atribuțiile.

„Sunt unele tentative de a izola localități întregi. Am discutat cu fiecare în parte și ne-am înțeles că se vor conforma regulilor”, a mai spus Ion Chicu.

Menționăm că, astăzi, la ora 21.00, va avea loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia se vor discuta și aproba noi decizii menite să contracareze răspândirea virusului pe teritoriul țării.

Cristina Parfeni

Share