Cel de-al 18-lea concurent electoral a fost înregistrat de CEC!

Cel de-al 18-lea concurent electoral a fost înregistrat de CEC!

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Politic Partidul Verde Ecologist în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi simbolul electoral al acestei formaţiuni politice, în şedinţa de marţi, 28 octombrie 2014.

De asemenea a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisie şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul).

Potrivit hotărârii aprobate, acesta va fi înscris în buletinul de vot cu numărul 18.

În aceeaşi şedinţă, CEC a  a luat act de rapoartele privind fluxul mijloacelor băneşti pe parcursul campaniei electorale din 30 noiembrie 2014, la situaţia din 23 octombrie 2014, depuse de 12 concurenţi electorali.

Totodată, CEC a avertizat 2 concurenţi electorali, Partidul Politic „Partidul Forţa Poporului” şi Partidul Politic „Democraţia Acasă”, pentru nerespectarea prevederilor art. 38 alin. (8) din Codul electoral, şi anume pentru neprezentarea rapoartelor financiare. Totodată, CEC a respins raportul financiar al Partidului Popular Creştin-Democrat pentru prezentarea informaţiei cu abateri de la legislaţie şi l-a obligat să prezinte un nou raport finaciar pentru perioada raportată în termen de 2 zile.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CEC a avertizat concurentul electoral Partidul Politic Mişcarea Populară Antimafie pentru încălcarea prevederilor art. 46 alin. (1) şi art. 47 alin. (1) şi (2) din Codul electoral.

Maria Roșca

Share