CEC a aprobat dizolvarea birourilor electorale pentru referendumul desfășurat în mun. Chișinău

CEC a aprobat dizolvarea birourilor electorale pentru referendumul desfășurat în mun. Chișinău

Comisia Electorală Centrală (CEC) a dizolvat, în ședința de astăzi, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 și a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Raportorul hotărârii, Alina Russu, președinta CEC, a menționat că, la data de 19 noiembrie curent, a fost stabilită desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al mun. Chișinău.

„Astfel, în vederea organizării și desfășurării referendumului local a fost constituit Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 și 307 birouri electorale ale secțiilor de votare, dintre care 5 birouri în orașul Sângera din mun. Chișinău, care au asigurat și desfășurarea alegerilor locale noi. În baza proceselor verbale, privind rezultatele numărării voturilor întocmite de către Birourile electorale ale secțiilor de votare și, ulterior, în baza procesului verbal privind totalizarea rezultatelor votării, întocmit de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1, CEC a totalizat și a adus la cunoștință publică rezultatul final al referendumului. Întrucât în orașul Sângera, mun. Chișinău, urmează să se desfășoare al doilea tur de scrutin, stabilit pentru data de 3 decembrie curent, Birourile electorale își vor continua activitatea în această circumscripție”, a precizat Russu.

Astfel, în contextul celor enunțate, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 și 302 birouri electorale ale secțiilor de votare constituite în vederea organizării și desfășurării referendumului local din 19 noiembrie 2017 își încetează activitatea și se consideră dizolvate.

Mihaela Rotari

Share