CEC a acreditat 80 de observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023

CEC a acreditat 80 de observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023

Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, mai mulți observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Astfel, în calitate de observatori internaționali au fost acreditate 5 persoane din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova și o persoană din partea Ambasadei Republicii Slovenia cu reședința la București, România.

În calitate de observatori naționali au fost acreditate 30 de persoane din partea Asociației Obștești Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova și 44 de persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.

Persoanele acreditate în calitate de observatori își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

Menționăm că termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 28 octombrie 2023.

Anterior CEC a acreditat alți 13 observatori internaționali și 75 de observatori naționali.

Lista persoanelor acreditate în calitate de observatori o puteți vedea pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023” sau accesând direct linkul: https://shorturl.at/ioDHL

Share