Ceban va solicita deconectarea Guvernului, Parlamentului, Președinției și Ministerelor de la agentul termic

Ceban va solicita deconectarea Guvernului, Parlamentului, Președinției și Ministerelor de la agentul termic

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, precizează că nu Primăria conectează agentul termic, ci Guvernul prin S.A. „Termoelectrica”. Totodată, edilul comunică despre o decizie luată în acest sens, informează OFICIAL.

„Poate deconectăm Guvernul, Parlamentul, Președinția, Ministerele și toate birourile funcționarilor și conectăm agentul termic în locuințele oamenilor, în primul rând. Primăria se deconectează de la agentul termic începând de astăzi, deși specialiștii au făcut zilele acestea o testare să vadă dacă este presiune. Dar ne vom conecta mai târziu”, comunică Primarul.

Prin urmare, el anunță: „Chiar astăzi vom transmite o scrisoare pentru a solicita deconectarea acestor instituții de la agentul termic. Și dacă ne place să judecăm, atunci să judecați la rece ceea ce se întâmplă astăzi”.

Totodată, Ceban anunță că, la ziua de ieri, 750 de obiective municipale au fost conectate la căldură. Adică, circa 25% din totalul de 3048 de obiective. „În ultimele zile am avut mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că îngheață în locuințe și că serviciile de profil nu iau atitudine. Astăzi, grădinițele și spitalele sunt conectate la agentul termic. În zilele de weekend, pentru economie, căldura este setată la minimum. La școli a fost sistat agentul termic pe perioada vacanței. Am trimis copiii acasă în vacanță ca să înghețe în apartamente”, a conchis edilul.

Cristina Pendea

Share