Ceban: Este regretabil că poliţiştii sunt provocaţi şi impuşi să intre în polemici cu protestatarii din faţa clădirii Parlamentului

Ceban: Este regretabil că poliţiştii sunt provocaţi şi impuşi să intre în polemici cu protestatarii din faţa clădirii Parlamentului

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, spune că este grav faptul că autoritatea centrală se deghizează în tot felul de activişti şi oameni simpli, deşi în realitate, „spionii” sunt persoane care activează în organele de drept, informează OFICIAL.

El spune că este regretabil că poliţiştii sunt provocaţi şi impuşi să intre în polemici cu protestatarii din faţa clădirii Parlamentului.

„Rog angajații primăriei Chișinău care sunteți atacați de aşa-zişii „apărători ai puterii” să îi ignoraţi şi să nu vă lăsaţi provocaţi. Lucrurile acestea se întâmplă deoarece PAS pierde încrederea oamenilor, aşa arată sondajele lor interne, nu o zic eu.

Respectiv, aceștia sunt disperaţi şi sunt gata de orice provocări, scenarii murdare, doar pentru a rămâne la guvernare.

Ignoraţi-i, atât!”, spune Ceban.

Totodată, Ion ceban, s-a referit și la solicitarea organelor de drept cu privire la protestatari.

„Se dorește ca toată responsabilitatea pentru încălcările din faţa Parlamentului să fie puse pe umerii Primăriei Chişinău, ca anume noi să limităm libera exprimare și acțiunea de protest, ce de fapt se permite prin lege.

Am văzut ieri tot felul de titluri că primarul permite protestul sau că primarul nu interzice. Voi, cei care cunoașteți buchea legii, este legea, sunt juriștii care s-au pronunțat.

Argumente au fost multe printre care:

Se fumează în locul public sau se lasă murdărie.

Fraților, în tot orașul avem astfel de situații, de ce nu faceți procese verbale și nu puneți amenzi peste tot?

Că un mare șmecher s-a urcat cu mașina pe havuz.

Că se intră cu mașinile în parcuri.

Că se lasă gunoi și multe alte încălcări.

Eu înțeleg că îi deranjează pe cei care stau în scaune moi în Parlament și Președinție. Dar de ce nu ieșiți la oameni pentru a discuta cu ei?

Voi vreți ca Primăria să facă asta pentru voi, deoarece nu aveți curaj și puneți și polițiștii sărmanii să facă lucrul pentru voi. Nu mă supăr pe polițiști și pentru comunicatul de ieri, așa au trebuit să facă. Eu tot înțeleg.

Când am zis că nu accept parada homosexualilor, toți mi-ați spus că nu avem dreptul să interzicem, iar acum ne puneți să încălcăm legea și ne fluturați cu unele articole pentru ca să interzicem.

Am rugat colegii mei ca în continuare să se conducă după legislație.

Se protestează la sud și nord, în centrul capitalei, se protestează și a fost blocat drumul spre Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca, protestează agricultorii, protestează conducerea Teatrului Cehov și nimeni nu reflectă aceste subiecte și Primăria trebuie să ia măsuri”, afirmă Ceban.

Share