Ceban a solicitat demisia Pretorului sectorului Botanica

Ceban a solicitat demisia Pretorului sectorului Botanica

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban anunță că astăzi a solicitat demisia Pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță, informează OFICIAL.

„Botanica, azi! Așa lucrurile nu mai pot continua. Am solicitat astăzi demisia Pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță, asta după ce în sectorul pe care îl gestionează e un haos total și o mizerie, ce depășește limitele bunului simț. Într-o vizită inopinată am constat, astăzi, ineficiența conducerii Preturii Botanica, chiar dacă au fost multe avertismente anterior”, scrie Ceban, pe Facebook.

„Am cerut domnului Prepeliță ca până diseară să prezinte CEREREA de DEMISIE”, a precizat edilul.

Totodată, Ceban a declarat că până la numirea noului Pretor, interimatul funcție va fi ocupat de Diana Guba – „consilier în cabinet, care face parte din echipa mea, la Primăria Chișinău”, declară Ceban.

În acest fel, Primarul mai declară: „Botanica este cel mai mare sector din mun. Chișinău. Au fost multe tentative să acordăm încredere Preturii Botanica, însă din păcate, pe unde s-a făcut, pe unde s-a trecut de mântuială.  Concluziile sunt nesatisfăcătoare. Sunt mișcări, după ce am fost ultima dată în control inopinat, ce ține de salubrizare, bannere, dar în continuare în sector este murdar, iar acest lucru nu mai poate continua”.

De cealaltă parte, Primarul susține că a solicitat ca în termen de maxim 10 zile să îi fie prezentată lista proiectelor ce trebuie de realizat pe următorii ani. „Am fost la subterana de la Dacia, intersecție cu Decebal. Aici de 3 luni de zile se negociază cu Partidul Șor, pentru a fi reabilitată. Ceea ce vreau să menționez, lucrurile nu trebuie să fie întârziate, iar acest fapt vreau să îl aduc la cunoștință către toate Preturile capitalei. Noi am propus 3 subterane să fie reparate de către Partidul Șor, aici este prima plus scările de la intrare. Dacă vor cădea de acord să fie reabilitate și celelalte două, noi suntem deschiși. Invităm fiecare fracțiune să participe, să coparticipe la reabilitarea obiectelor publice din capitală. Înțelegerea prealabilă a fost, însă proiectul nu a fost definitivat. A fost solicitarea să fie vederile panoramice ale Orheiului Vechi sau tematica Aeriană, ambele propuneri sunt acceptabile, rămâne la discreția arhitecților. Vom discuta astăzi subiectul”, a conchis Ion Ceban.

Mihaela Conovali

Share