Ce trebuie să întreprindă Ion Chicu dacă își dorește alegeri anticipate – comunică un deputat!

Ce trebuie să întreprindă Ion Chicu dacă își dorește alegeri anticipate – comunică un deputat!

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, spune că toată societatea își dorește alegeri anticipate – „pentru că noi știm foarte bine că acest Parlament a fost votat după regulile lui Plahotniuc”.

Totodată, parlamentarul susține că există două căi de a dizolva Parlamentul: prima – timp de 90 de zile nu se votează nici o lege și Parlamentul se dizolvă sau Chicu pleacă în demisie și atunci nu se votează un alt Guvern timp de 90 de zile, și se organizează alegeri anticipate în decurs de 45 de zile .

Astfel, parlamentarul s-a adresat Premierului: „Deci, haideți să-l încurajăm, fiecare să-i transmită câte un mesaj și să-i spună: Votăm bugetul și îți dai demisia. Te ții și tu de cuvânt dacă spui că tare vrei alegeri anticipate, și noi ne dorim acest lucru”, a conchis Lilian Carp.

Amintim că, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Premierul Ion Chicu a spus: „O să facem tot ce-i posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat, dar fără a pune țara în pericolul unui dezastru, deci acest lucru nu poate să și-l asume nimeni. Dacă majoritatea din parlament consideră că trebuie să fie dizolvat, pot să utilizeze orice instrument – sau se duc după ce votează bugetul, bineînțeles, în vacanță și revin în martie, ca să treacă, câte acolo zile trebuie pentru, 90 de zile îmi pare că trebuie… Fie mă trimit pe mine în concediu, că vreau să mă odihnesc un pic, adică pot să fac orișice, în concediu am în vedere în demisie, ei pot să facă orice lucru, dacă au aceeași opinie, pentru că mulți îi văd că vor să se autodizolve, dar nu am văzut acțiuni concrete”.

Mihaela Rotari

Share