Ce acțiuni a întreprins ministrul Economiei și Infrastructurii, în cele 3 săptămâni de activitate

Ce acțiuni a întreprins ministrul Economiei și Infrastructurii, în cele 3 săptămâni de activitate

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că, în cele peste 3 săptămâni de când a acceptat să conducă ministerul, a văzut multe lucruri  „unele m-au întristat – altele chiar m-au șocat”, informează OFICIAL.

„Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor Partidului Democrat. Acești baroni au adunat bir de la instituțiile statului, de peste tot de unde se putea de furat. O parte din ei fac acest lucru și în continuare. Lunar, din toate aceste scheme, în jur de 400 de milioane de lei, minimum, ajungeau în buzunarul acestui grup criminal organizat”, a comunicat Brînzan, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest fel, ministrul a făcut un apel. „Vreau să transmit un mesaj acestor baroni, șefilor, judecătorilor, funcționarilor și executorilor, care au participat și încă participă la aceste scheme frauduloase. În primul rând, Plahotniuc a plecat și nu se va întoarce în Moldova, decât în cătușe. Gata, nu mai aveți acoperire. În al doilea rând, noi știm cine sunt acești baroni și oameni de sub ei, cum au fost furați și cum au furat. În al treilea rând, vreau să le transmit celor de la Procuratură, care au dormit letargic anii aceștia: Nu vă țineți de scaune și funcții, de data aceasta – nimeni nu o să vă salveze. Nu vă mai rămâne decât să vă dați demisia și să începeți să colaborați cu organele de drept. Vreau să le transmit un mesaj celor care se bucură că a plecat vechea acoperire și vor prelua anumite scheme: o să tăiem din fașă aceste porniri, dur și fără emoții”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, Brînzan a enumerat acțiunile care au fost întreprinse în cele 3 săptămâni de activitate:

  •  Documentăm toate schemele și ilegalitățile care s-au produs sub conducerea grupului criminal organizat, ca să le putem transmite organelor competente;
  • Pregătim un pachet legislativ care să aducă normalitate în economie, muncim la modificări legislative, care vor demonopoliza și vor aduce transparență în economia țării;
  • Vom continua curățarea sistemului de membrii grupului criminal organizat;
  • Organizăm concursuri transparente de numire în funcție. Vin oameni care au un singur interes – dezvoltarea Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Share