Ce a discutat șeful statului cu Ambasadorul american

Ce a discutat șeful statului cu Ambasadorul american

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, informează OFICIAL.

Șeful statului a spus că au discutat agenda relațiilor bilaterale și au fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării acestora în toate domeniile de interes major.

„În mod special, am examinat detalii privind vizita mea de lucru în SUA, preconizată pentru luna septembrie curent, unde, pentru prima dată din anul 2005, Președintele Republicii Moldova va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. De asemenea, sunt planificate întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate”, a menționat Dodon, după întrevedere.

De asemenea, el a spus că, în cadrul dialogului cu Ambasadorul american, a reiterat angajamentul Administrației Președintelui de a promova o politică externă echilibrată, în condițiile unei interacțiuni constructive mult mai strânse dintre puterea executivă și cea legislativă din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Share