Ce a decis PL cu privire la formarea majorității parlamentare alături de PLDM și PD

 Ce a decis PL cu privire la formarea majorității parlamentare alături de PLDM și PD

Membrii Consiliului Republican PL s-au convocat la 5 iulie 2015, în ședință, care a fost prezidată de Președintele Partidului, Mihai Ghimpu.

Ședința Consiliului Republican și-a desfășurat lucrările conform următoarei ordini de zi:

–          Raportul Staff-ului Republican al PL privind rezultatele Partidului Liberal în Alegerilor Locale din iunie 2015;

–          Rapoartele preşedinţilor OT PL privind rezultatele Organizaţiilor Teritoriale ale  Partidului Liberal în  Alegerilor Locale din iunie 2015;

–          Crearea Alianţei la nivel Central – Mihai Ghimpu preşedinte PL;

–          Convocarea Conferinţelor Teritoriale PL.

În cadrul ședinței, Ion Apostol, secretarul general, a informat  membrii Consiliului Republican despre activitatea Staff-ului Republican al PL, despre tendințele și rezultatele obținute de fiecare filială în parte, iar cu un raport despre activitatea lor au venit președinții organizațiilor teritoriale, care au accentuat că partidele care sunt la guvernare au folosit masiv resurse administrate și au pus în situații inegale candidații PL. Un alt fenomen cu care s-au confruntat candidații PL a fost șantajul celor care sunt la guvernare asupra primarilor PL, pentru a candida din partea lor în detrimentul PL.

Mihai Ghimpu, Președintele PL, a menționat, că aceste alegeri au fost foarte importante pentru continuarea parcursul european al Republicii Moldova. O parte din cetățeni au votat candidații PL, mă refer în primul rând la cetățenii din mun. Chișinău, aici oamenii nu pot fi cumpărați, anume acești oameni au salvat capitala. Sunt singur că la noi în societate sunt oameni pe care nu-i cumperi cu nimic, care sunt devotați cauzei naționale, aceștia sunt alegătorii PL, trebuie să ajungem la ei. Alegerea conștientă a cetățenilor din mun. Chișinău a lui Dorin Chirtoacă, face din aceasta o victorie a democrației, a cursului european, pentru că foarte mult contează cine va fi primar general al capitalei”, a concluzionat Președintele PL.

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, Primarul ales al mun. Chișinău a mulțumit echipei PL, pentru încrederea și susținerea pe care ia acordat-o în timpul campaniei electorale.” Vreau să mulțumesc tuturor colegilor din partid, susținătorilor, celor care au mers zi și noapte să convingă locuitorii mun. Chișinău să iasă la vot și ne aleagă. Munca DVS a dat roade, acesta este un mandat câștigat, nu trecut ca prin urechile acului, ci câștigat! Am avut un vot conștient de susținere pe baza rezultatelor concrete din ultimii 8 ani și proiectelor concrete pentru viitor. Acum trebuie să analizăm rezultatele în toate organizațiilor și să intervenim acolo unde colegii noștri au nevoie de susținere, pentru ca lucrurile bune începute din Chișinău să se extindă pe întreaga republică, a accentuat Dorin Chirtoacă.

În cadrul ședinței, membrii consiliului republican au decis următoarele: 1.      S-a luat act de raportul prezentat de Ion Apostol, Secretarul General PL, privind rezultatele obținute de PL în urma alegerilor locale generale. 2.      Consiliul Republican deleagă Biroului Politic dreptului de a decide participarea PL la formarea majorității parlamentare alături de PLDM și PD. 3.      Convocarea Conferințelor Organizațiilor Teritoriale ale PL începând cu luna septembrie 2015.

Mihaela Rotari

Share