Ce a cerut Natalia Gavrilița lui Andrei Spînu

Ce a cerut Natalia Gavrilița lui Andrei Spînu

În debutul ședinței Guvernului, Premierul Natalia Gavrilița a rugat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, să analizeze situația privind achizițiile publice, transmite OFICIAL.

Natalia Gavrilița a menționat că știe despre unele probleme cu atragerea agenților economici în procesul de achiziții publice.

„Avem probleme cu contractele, nu sunt realizabile în condițiile actuale și agenții sunt reticenți. Înțeleg că, acestea pot afecta programe mari de investiții, cum ar fi drumurile. Rog, domnule Budianschi, Ministerul Finanțelor să analizeze situația, poate să facă unele consultări publice și să vină cu opțiuni de politici pentru a depăși situația”, a spus oficialul.

De asemenea, Premierul s-a adresat ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, să vină cu instrucțiuni pentru instituțiile publice, în contextul creșterii prețurilor, pentru a fi accelerate programele de eficiență energetică. Totodată, Premierul a solicitat să se vadă dacă este cazul de a fi prelungită după 1 aprilie aprovizionarea cu căldură a instituțiilor publice.

Cristina Parfeni

Share