CCM a suspendat legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Vezi cum comentează Prim-ministrul!

CCM a suspendat legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Vezi cum comentează Prim-ministrul!

Premierul R. Moldova, Ion Chicu a anunțat, după ședința Centrului Unic de Comandă, că urmare a deciziei Curții Constituționale a Republicii Moldova, Legea aprobată prin angajarea răspunderii Guvernului a fost suspendată.

Aceasta decizie vine urmare a unei sesizări depuse la CCM de către deputați ai Blocului ACUM și Partidul „Șor”.
Potrivit Premierului, această suspendare a blocat mai multe acțiuni pe care Guvernul ar fi avut dreptul să le implementeze.

„Prin această suspendare Guvernul nu are dreptul să achite 2 775 lei ajutorul de șomaj. Avem mii de oameni înregistrați deja. Guvernul nu poate achita venitul lunar minim garantat majorat. Guvernul nu poate achita 975 lei pentru copii. Guvernul nu poate restitui agenților economici 42-45% din fondul de salariu. Guvernul nu poate scuti pe patentari de plata pentru patentă, respectiv ele se anulează în linii mari. Guvernul nu poate diminua cota TVA pentru HORECA și nu poate amâna către 25 iulie plata taxelor locale pentru agenții economici care sunt obligați de acum să achite ori vor fi penalizați”, a spus Ion Chicu.

Premierul a anunțat că va convoca ședința Guvernului pentru a discuta cum se va acționa mai departe și că nu este exclusă convocarea ședinței CSE pentru a aproba decizii mai radicale în privința activităților de mai departe.

Cristina Parfeni

Share