Cazul Dodon. Maia Sandu: Am aflat din presă… O justiție independentă e soluția

Cazul Dodon. Maia Sandu: Am aflat din presă… O justiție independentă e soluția

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, referindu-se la dosarul în care e vizat ex-Președintele țării, Igor Dodon, a spus că în acest caz trebuie să fie transparență maximă, informează OFICIAL.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă, pentru asta am militat, pentru asta cetățenii ne-am votat și asta îmi doresc… O justiție integră și independentă este soluția și eu sper foarte mult că procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva, nici din proprie inițiativă. Orice abuz sau încălcare ar conduce la discreditarea în continuare a procuraturii, reformelor și chiar parcursului european.

Apelul meu dintotdeauna e ca procuratura și alte instituții să-și facă munca doar în limitele legii”, a declarat oficialul.

Maia Sandu a spus că a aflat din presă despre perchezițiile din 24 mai, ea fiind în Statele Unite.

Șeful statului s-a declarat îngrijorată cu privire la scurgerile de informații în presă și a menționat că, până la moment, declarațiile făcute de reprezentanții procuraturii nu sunt suficiente nici pentru ea, nici pentru cetățeni.

„Procurorii trebuie să dea dovadă de transparență maximă, să se conducă doar de buchea legii, să fie un proces fără jocuri politice sau cu decizii luate sub presiune publică”, a mai spus Președintele.

Share