Cavcaliuc: Am semnat un demers către MAEIE să publice documentul unde se atestă că avem interdicția de intra în Federația Rusă

Cavcaliuc: Am semnat un demers către MAEIE să publice documentul unde se atestă că avem interdicția de intra în Federația Rusă

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia a venit cu declarații privind reținerea la Moscova, informează OFICIAL.  

Gheorghe Cavcaliuc a declarat că a respectat toate regulile privind deplasarea în Federația Rusă și a avut doar interesul de a merge și a se întâlni cu alegătorii.

„Am avut interesul să mergem în diasporă și să aducem mesajul de pace a echipei noastre și să vorbim cu cetățenii care să ne dea cu încredere votul pe 11 iulie. Niciodată nu am avut interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Astăzi, am semnat un demers către Ministerul Afacerilor Externe să publice timp de 24 ore documentul care atestă că eu și colegii mei am fi avut vreo interdicție de a intra în Federația Rusă. Nu am avut și nu am această interdicție. Este o minciună”, a precizat Cavcaliuc.

Totodată, el a menționat că interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse a primit-o ieri, după mai mult de 15 ore de detenție, unde se indică că, din ziua de ieri este interzisă intrarea acestuia pe teritoriul statului rus până la 1 ianuarie 2023, pentru că prezintă pericol pentru statul rus.

„Cred că acest joc murdar a fost făcut doar de politicienii din Republica Moldova prin care au încercat să-mi știrbească imaginea și autoritatea și să-mi îngrădească posibilitatea de a interacționa cu autoritățile din Rusia. Am făcut un demers către ambasadorul Federației Ruse la Chișinău unde solicit o întâlnire pentru a clarifica situația”, a spus el.

Cristina Jicol

Share