Demers către Pavel Filip. A fost semnat de mai mulți primari din RM

Demers către Pavel Filip. A fost semnat de mai mulți primari din RM

Președintele raionului Hâncești, Ghenadie Buza, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a anunțat despre un demers al primarilor, adresat Prim-ministrului Republicii Moldova, în legătura cu includerea drumului regional G99, în lista drumurilor prioritare spre renovare, informează Oficial.

„Astăzi, împreuna cu Președintele raionului Leova, Ion Gudumac am avut o întrunire cu 5 primari din rl Hincesti și 4 primari din raionul Leova la primăria s. Pogănești. A fost semnat un demers comun adresat Prim- ministrului RM in legătura cu includerea drumului regional G99, in lista drumurilor prioritare spre renovare. Drumul dat uneste drumul expres M1 ( s. Leușeni, rl Hincesti) cu drumul republican R34( or. Leova)”, a menționat el.

Totodată, Buza a vorbit despre necesitatea renovării drumului.

„Renovarea acestui drum , ar facilita traficul de marfuri si pasageri, fiindca cu ajutorul acestui drum s-ar parcurge o distanta de 40 km in raport cu 100km , ceea ce ar scurta drumul cu 60km. Parcurgerea distantei scurtate ar contribui la atragerea capitalului privat in regiune, la dezvoltarea economica si imbunatatirea nivelului de trai a populatiei acestor doua regiuni”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share