Candu: Prioritatea nr.1 a RM este integrarea europeană

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a participat astăzi la inaugurarea Forumului anual de dezbateri privind integrarea europeană a Republicii Moldova, ediția a V-a.

După cum informează TRIBUNA, în cuvântul de salut, Andrian Candu a declarat că este onorat să participe și în acest an la forumul acesta, care a devenit o tradiție bună.

„Bineînțeles, este o platformă foarte importantă pentru a dezbate cele mai importante subiecte de actualitate. Ce ține de viziunea politicului și a instituției pe care o reprezint, indiscutabil prioritatea nr. 1, pe agenda internă și externă a RM, este integrarea europeană. Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu UE este cartea noastră de căpătâi. Probabil despre importanța acestor documente fundamentale  pentru țară, precum și implementarea lor, nici nu e cazul să discutăm. Agenda actuală a Parlamentului,  Guvernului, autorităților,  bineînțeles, se bazează pe implementarea Acordului de Asociere pe diferite dimensiuni. Aștept astăzi discuții importante, discuții care pot aduce unele concluzii importante și pentru autoritățile RM, care sunt deschise permanent să asculte și criticile și chiar unele lecții, și de ce nu să venim cu soluții”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Share