Candu – cu un test pentru politicieni: Dacă sunt sinceri îi invităm să semneze cererea de convocare a Parlamentului

Candu – cu un test pentru politicieni: Dacă sunt sinceri îi invităm să semneze cererea de convocare a Parlamentului

Liderul „Pro Moldova” Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, a propus un „test al sincerității” pentru candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale, dar și pentru reprezentanții lor în Legislativ. Politicianul cheamă parlamentarii să semneze cererea de convocare a ședinței Parlamentului pentru a susține mai multe proiecte, informează OFICIAL.

„Venim astăzi cu propunerea de modificare a legislației ce ține de pensia pentru cei care au ajuns la limita de vârstă sau pensia minimă pentru limita de vârstă sau pensia minimă pentru limita de vârstă. Noi propunem o modificare în legislație și în legea cu privire la sistemul public de pensie în care să fie stipulat la Articolul 12 că minimul pensiei nu poate fi mai mic decât minimul de existență. Minimul de existență astăzi este de 2 100 de lei”, a spus Candu.

„De asemenea, venim cu un proiect de modificare a Constituției și anume Articolul 47 din Constituția Republicii Moldova, ce prevede traiul decent asigurat de stat pentru toți cetățenii – prin introducerea unui aliniat nou la articol – că statul va asigura fiecărui pensionar o pensie minimă egală cel puțin cu minimul de existență”, a adăugat liderul.

În acest fel, Candu spune: „Este un subiect care a fost promis de toți candidații care astăzi sunt în cursa electorală. Astăzi, acest lucru poate fi considerat ca și un test. Astfel, acei candidați care sunt reprezentați în Parlament să vină și să voteze aceste proiecte de legi, iar legat de modificarea Constituției – să fie inițiată, prin a semna cel puțin 34 de deputați, ca să începem procedura de aprobare în Parlament”.

„Noi am pregătit și o cerere de convocare a unei ședințe speciale de convocare a Parlamentului, preconizată pentru data de 22 octombrie, care trebuie să fie semnată de cel puțin 34 de deputați pentru ca Parlamentul să fie convocat. Dacă candidații înscriși astăzi în cursa electorală sunt sinceri și le pasă de pensionari, atunci îi invităm să semneze cererea de convocare a ședinței, proiectul de lege de modificare a Constituției și să susțină și proiectul de lege de modificare a legii cu privire la pensii”, a conchis Andrian Candu.

Mihaela Conovali

Share