Candidatul PUN la Bălți și-a trasat obiectivele. Burlacu: „Dacă nu le voi putea demara în următorii 2 ani, îmi voi da demisia”

Candidatul PUN la Bălți și-a trasat obiectivele. Burlacu: „Dacă nu le voi putea demara în următorii 2 ani, îmi voi da demisia”

Partidul Unității Naționale (PUN), în cadrul unei conferințe de presă, și-a lansat oficial candidatul la Primăria municipiului Bălți, informează Oficial.

Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a vorbit despre candidatul PUN, dar și despre impactul noii generații de unioniști pentru dezvoltarea RM.

„Știți deja, dar o facem oficial astăzi – domnul Sergiu Burlacu va fi candidatul nostru în această competiție. Am vrea să fie și semnalul că a venit timpul unei alte generații în politică și de ce nu a generației unioniștilor. Poate nu place la toată lumea, dar curentul favorabil Unirii a pornit și eu sunt convins că va fi cel care va da soluția pentru Republica Moldova”, a subliniat Băsescu.

Candidatul PUN la primăria municipiului Bălți, Sergiu Burlacu, a comunicat planul său de acțiuni pentru următorii 5 ani la Primăria municipiului. „Eu consider că, la Bălți a venit timpul schimbării. Bălțiul se confruntă cu o degradare avansată, care este determinată de o infrastructură învechită și precară. Noi ne propunem un program pe care urmează să-l realizăm pe termen mediu și termen lung. Atunci când vorbesc de realizarea unui program, eu nu vorbesc de un program care va fi realizat timp de un an, ne propunem să câștigăm alegerile pentru cel puțin 5 ani de zile. Unul din obiectivele programului nostru este refacerea și dezvoltarea infrastructurii. Municipiul Bălți beneficiază în acest moment de o infrastructură învechită, noi ne propunem să atragem fonduri – atât de la Banca Mondială, cât și de la Banca Europeană de Dezvoltare și Reconstrucție a Drumurilor. Cea mai potrivită modalitate la momentul actual, care se poate realiza, este înfrățirea cu localitățile din România. Orașele din România pot acorda granturi pentru dezvoltarea infrastructurii în orașele înfrățite. Ne propunem să atragem investiții în Bălți, ca în următorii 5 ani de zile să creăm peste 25 de mii de locuri de muncă și să mă credeți că aceasta este real”, a declarat el.

Totodată, Burlacu a menționat despre multitudinea de etnii din mun. Bălți și despre obiectivul lui în acest sens. „Noi vom forma un viitor care pentru tineri va crea o perspectivă. În calitate de primar, voi acorda o atenție deosebită tuturor etniilor municipiului Bălți, voi fi un primar al tuturor și voi face ca fiecare cetățean indiferent de etnie să se simtă ca acasă la Bălți. Vreau să menționez, dacă toate cele care mi le-am propus nu le voi putea demara în următorii 2 ani, îmi voi da demisia”, a conchis Burlacu.

Mihaela Conovali

Share