Candidatul PL la șefia capitalei: La Primărie trebuie tu însuți să controlezi lucrurile

Candidatul PL la șefia capitalei: La Primărie trebuie tu însuți să controlezi lucrurile

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar general al Capitalei, Valeriu Munteanu, a fost unicul participant la dezbaterile electorale de astăzi de la Radio Moldova, unde a spus cum va administra Primăria, dacă va câștiga acest scrutin.

„Nu sunt la prima funcție publică. Am fost prima – la Floreni, am fost deputat și ministru. În orice funcție pe care am avut-o, am lucrat cu oameni care gândesc, muncesc, acționează la fel ca mine. Putem crea echipe bune pentru a fi eficienți. În funcțiile de încredere vrei să vezi oameni pe care îi cunoști, cu care ai muncit. În funcțiile publice oamenii sunt angajați după un concurs, meritocrație, așa cum prevede legea. La capitolul transparență – conducătorul este cel care dă tonalitate muncii în colectiv. În scurtul meu mandat de ministru nu am dat de bănuit că alături de mine de poate fura sau să se facă corupție. Nu poți controla orice om din Primărie, trebuie tu însuți să controlezi lucrurile, să creezi oportunități pentru a elimina corupția”, a spus Valeriu Munteanu.

La dezbateri au fost invitați și candidatul Partidului Ruso-Slavean, Alexandru Mîțu, candidata independentă, Silvia Radu și candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, dar aceștia nu s-a prezentat.

Dezbaterile au fost organizate în parteneriat cu Asociația „Promo LEX”.

Mihaela Rotari

Share