Candidatul Partidului Șor și-a prezentat prioritățile pentru mun. Chișinău

Candidatul Partidului Șor și-a prezentat prioritățile pentru mun. Chișinău

Candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei din partea Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a prezentat programul său electoral care se bazează pe 3 puncte, transmite Oficial.

În cadrul unui briefing de presă, Reghina Apostolova a prezentat Programul și a menționat că timp de un an se pot rezolva problemele stringente ale orașului.

„Noi am început la Orhei cu pași mici și am ajuns la rezultate mari. Chișinăul este asemănător cu Orheiul doar că are probleme mai mari. Programul l-am întocmit pentru un an și e bazat pe 3 puncte principale care pot fi îndeplinite în acest interval de timp scurt.

Primul punct – infrastructura și anume: curățenia, iluminatul stradal și ordinea.

Vom institui un program „Ograda”, care presupune salubrizarea zilnică a curților blocurilor de locuit, străzilor, trotuarelor. Vom împărți orașul în mici zone, fiecare cu câte un responsabil pentru zonă, care va avea un salariu bun. Curțile vor fi asfaltate și trotuarele la fel, se vor instala terenuri de joacă. De asemenea, vom iniția reparați drumurilor, vom instala iluminat stradal și vom reînnoi zonele verzi ale orașului. Credem că Chișinău trebuie iluminat în toate colțurile sale și vom face acest lucru cu ajutorul lămpilor led.

Al doilea punct – sfera socială și anume: ajutor vârstnicilor, familiilor tinere și construirea locuințelor sociale.

Vom iniția un sistem de magazine sociale și farmacii pentru pensionari, dar și vom face un adaos la pensie de 1000 de lei în fiecare lună. În Orhei există sistemul de îndemnizații la naștere pentru primul copil de 7 mii de lei și al doilea de 5 mii de lei. Această practică va ajuta și Chișinăului să ridice rata natalității și va fi un mod de ajutor pentru tinerele familii. De asemenea, alimentarea copiilor în grădinițe se poate de rezolvat. Locuințele sociale pentru bugetari și tinerele familii vor fi un plus la menținerea populației. Putem face și în Chișinău, ca și în Orhei, locuințe sociale pentru aceste categorii care vor achita doar 500 lei pe lună pentru următorii 35 de ani.

Al treilea punct – finanțarea și anume: investițiile străine, disciplina financiară și responsabilitatea socială.

Vom atrage noi investitori în Chișinău pentru a crea noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare.

Disciplina financiară presupune mărirea bugetului Primăriei prin achitarea impozitelor de către toți agenții economici. Credem că un plus va fi și implementarea programului de taxe locale de la agenții care comercializează produse de tutun și alcoolice. Vom face, de asemenea, și disciplină la achitare impozitelor”, a spus Reghina Apostolova.

În context, ea a menționat că toate aceste puncte sunt bine gândite și reale.

Cristina Parfeni

Share