Candidații „Partidului Nostru” – sub semnul întrebării la următoarele alegeri? „Ne pare rău să constatăm că…”

Candidații „Partidului Nostru” – sub semnul întrebării la următoarele alegeri? „Ne pare rău să constatăm că…”

„Guvernarea din Moldova intenționează să-l rețină pe Renato Usatîi în Europa în cadrul unui nou dosar penal fabricat și să excludă candidații „Partidului Nostru” din alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”. Aceasta au comunicat membrii partidului, în cadrul unei conferințe de presă, informează Oficial.

Primarul orașului Drochia din partea „Partidului Nostru”, Nina Cereteu a comunicat mai multe detalii.

„Pe 25 decembrie, Renato Usatîi a plecat în Europa la tratament. Pe 27 decembrie se intentează un nou dosar penal împotriva lui, precum că ar fi organizat o schemă frauduloasă de introducere din Federația Rusă în Republica Moldova a unor mijloace financiare deosebit de mari. Ieri, la 2 ianuarie, procurorul s-a adresat instanței de a-l plasa din nou pe Renato Usatîi în arest la domiciliu și de a-l da în căutare. Nouă ne pare rău să constatăm că organele noastre de drept recurg la orice pentru a intenta dosare penale doar pentru a-l aduce pe Renato Usatîi în țară. Totodată, vreau să menționez că toate persoanele ce se află aici figurează într-un dosar penal. Vrem să venim cu un apel către toți că, nu este corect ceea ce se face”, a precizat Cereteu.

„Nu ne vor permite să ne înregistrăm în calitate de deputați”, a adăugat Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele partidului.

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Elena Grițco s-a referit la o ședință de judecată, care are loc astăzi.

„Acum, avocații lui Renato Usatîi așteaptă pronunțarea deciziei instanței cu privire la un nou arest. Vreau să vă spun că noi mai avem practica CtEDO. Partidul Nostru nu a comis nici o infracționalitate”, a declarat Grițco.

Mihaela Conovali

Share